Benjamíssimo tmavá čokoláda bez pridaného cukru 70%, Bio
Kód: 3800236130734Detailní popis produktu
Férová čokoláda
- Čokoláda s 70 % kakaa
- Z fair-trade kakaových bobů
- Bez lepku a laktózy
- Slazeno bio erythritolem
Lahodná chuť bez kompromisů
Honí vás mlsná? Zažeňte ji čtverečkem kvalitní hořké čokolády Bio Benjamin! Benjamíssimo tmavá čokoláda bez cukru obsahuje 80 % kakaa a je vyrobena z férově pěstovaných kakaových bobů. Je přirozeně bez laktózy, lepku, a nenajdete v ní levné náhražky, jako je palmový olej. Veškeré ingredience pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Sladká i bez cukru
Čokoláda Bejamíssimo neobsahuje bílý cukr a je slazena erythritolem s bio certifikací. Erythritol se vyskytuje přirozeně v některých druzích ovoce (např. v hruškách, hroznech nebo melounu) a potravinách jako je sójová omáčka, pivo nebo víno. Erythritol má oproti klasickému cukru mnohem nižší glykemický index, díky čemuž nezvedá hladinu cukru a v krvi a je vhodný (nejen) pro diabetiky.
Bio Benjamin
Cílem bulharské firmy Bio Benjamin je přinést revoluci do čokoládového světa. Jejich výrobky mají čistě rostlinné složení a jsou přirozeně bez lepku. Malá rodinná firma Bio Benjamin patří k tzv. „bean-to-bar“ manufakturám, což znamená, že při výrobě čokolády začíná přímo od kakaových bobů.
V Bio Benjamin se nerozpouští nakoupená hotová kakaová hmota, která by se následně jenom dochutila. Pro výrobu čokolády se vybírají jen kvalitní kakaové boby z fair-trade produkce malých rodinných farem v Nikaragui, Kolumbii a Ekvádoru, které se následně dále zpracovávají. Tímto způsobem je zaručena kontrola nad celým výrobním procesem a dá se snadněji udržovat, a hlavně zvyšovat kvalita čokolád. Zároveň se snižuje negativní dopad na životní prostředí tím, že má Bio Benjamin přesný přehled o původu a způsobu získávání jednotlivých surovin, které při výrobě čokolád používá.
Všechny čokolády z produkce Bio Benjamin jsou vyrobeny z bio surovin.
Složení
Kakaová hmota*, sladidlo: erythritol*, kakaové máslo*, slunečnicový lecitin*, vanilka Bourbon*, himálajská sůl, .
Obsah kakaové sušiny min. 70 %. *z kontrolovaného biologického zemědělství.
Může obsahovat stopy ARAŠÍDŮ, SKOŘÁPKOVÝ PLODŮ a SEZAMU. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.
Nadměrná konzumace sladidla erythritol může vyvolat projímavé účinky.
Výživové údaje na 100 g:
ENERGIE: 2201 kJ/ 533 kcal, TUKY: 42 g, Z TOHO NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY: 26 g, SACHARIDY: 39 g, Z TOHO CUKRY: 0,5 g, Z TOHO POLYOLY: 30 g, BÍLKOVINY: 7,3 g, SŮL: 0,1 g.
Minimální trvanlivost do: viz zadní strana obalu. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda |
---|---|
Parametry: | Bez lepku, Bez sóji, Bez přidaného cukru, Bez ořechů, BIO, Bez palmového oleje, Pure diet |
Velikost balení: | 70 g |
Počet balení v kartonu: | 10 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Cílem bulharské firmy Bio Benjamin je přinést revoluci do čokoládového světa. Jejich výrobky mají čistě rostlinné složení a jsou přirozeně bez lepku. Malá rodinná firma Bio Benjamin patří k tzv. „bean-to-bar“ manufakturám, což znamená, že při výrobě čokolády začíná přímo od kakaových bobů.
V Bio Benjamin se nerozpouští nakoupená hotová kakaová hmota, která by se následně jenom dochutila. Pro výrobu čokolády se vybírají jen kvalitní kakaové boby z fair-trade produkce malých rodinných farem v Nikaragui, Kolumbii a Ekvádoru, které se následně dále zpracovávají. Tímto způsobem je zaručena kontrola nad celým výrobním procesem a dá se snadněji udržovat, a hlavně zvyšovat kvalita čokolád. Zároveň se snižuje negativní dopad na životní prostředí tím, že má Bio Benjamin přesný přehled o původu a způsobu získávání jednotlivých surovin, které při výrobě čokolád používá.
Všechny čokolády z produkce Bio Benjamin jsou vyrobeny z bio surovin.